Highlights van het klompendorp

Dat Sint-Oedenrode een echt klompendorp is, hoeven we je vast niet meer te vertellen, maar weet je ook waarom dat zo is? Bezoek de highlights en maak kennis met alle puzzelstukjes uit het grote Rooise klompenverhaal. Ga op ontdekkingstocht en laat je verrassen!

Landschap De Scheeken

Bezoek de geboortegrond van de Rooise klomp. In De Scheeken werden vele populieren aangeplant voor de fabricage van de Rooise klompen. Wist je dat er ook edelherten rondlopen?

© De Gasthuishoeve

Streekbelevingscentrum De Gasthuishoeve

Je kunt er terecht voor een klompenworkshop, heerlijke eten en verse streekproducten. Wist je trouwens dat de jaarlijkse klompenkeuring dit jaar hier gehouden wordt?

© Hoeve Strobol

Hoeve Strobol

Onze voorouders werkten hard, zowel op het land als in de klompenindustrie. Bezoek dit museum en ontdek de nostalgische aandenkens uit het dagelijks leven.

Wist je dat de Rooise klomp wordt gemaakt van populierenhout uit de streek?

Rinus van der Heijden

De Helden van Kien

Met een klompenbelevingspad voor de deur, kun jij De Helden van Kien niet overslaan tijdens jouw klompenontdekkingsreis. Ook voor heerlijke streekproducten ben je hier aan het juiste adres.

Holl Souvenir & Klompen

Je vindt er de eerste échte klompenmachine en treft er de mooiste (en een veelvoud aan!) authentieke souvenir- en draagklompen. Wanneer kom jij langs?

Museum van Brabantse Mutsen en Poffers

In het Museum van Brabantse Mutsen en Poffers vind je de hoofddracht van Brabantse vrouwen tussen 1870 en 1950. Ga terug in de tijd en ontdek het vroegere Sint-Oedenrode.

De jaarlijkse klompenbeurs wordt al sinds 1926 in Sint-Oedenrode gehouden.

Rinus van der Heijden

Op klompentoer

Of je nu van fietsen of van wandelen houdt, er is altijd een geschikte route voor jou! De klompenroutes voeren je langs de leukste highlights en gezellige stops. Breid ze uit via het knooppuntenstel of houd het kort met een ommetje. Waar je ook voor kiest, jij voelt Rooi op je klompen aan! 


Download de fietsroute


Download de wandelroute

Het maken van een eigen klomp is zo gaaf! De mijne pronkt nu op de vensterbank.

Lara de Mast - Bezoeker van Sint-Oedenrode