Eén van de parels van Sint-Oedenrode is Kasteel Henkenshage, dat zo begin 14e eeuw is gebouwd. Je vindt er een verzameling schilderijen, stambomen, documenten, ordetekens en wapenschilden. Vooral de grote stamboom van De Girard’s, die in de Van Coehoornzaal hangt, is een zeldzaam stuk. Momenteel is het kasteel niet toegankelijk voor bezoekers. 

Kasteel Henkenshage kreeg rond 1850 zijn huidige vorm en is één van de weinige slotjes, die niet met de grond gelijk is gemaakt. De ontvangsthal is precies zo ingericht zoals het toen was, al zijn de beelden van de honden nu van steen. Het is net alsof de baron alleen even de tuin is ingelopen en zo weer terug kan komen. Overigens is de tuin vrij toegankelijk. Het is dan ook zeker de moeite waard om een ommetje te maken tussen de prachtige oude eiken. Kun je meteen even een kaarsje aansteken in het kapelletje van Onze Lieve Vrouw ter Troost, uit 1949.

Veel mensen kennen Henkenshage ook van (bedrijfs)feesten. Met name bruiloften vinden hier plaats. Want zeg nou zelf: welk meisje droomt er nu niet van om te trouwen in een echt kasteel?

Bekijk de locatie