Cultuur in Sint-Oedenrode

Sint-Oedenrode heeft musea, culturele bezienswaardigheden en evenementen. Via de authentieke Hambrug wandel je zo het cultuurhistorische centrum van Sint-Oedenrode binnen. Hier kun je de Sint-Martinuskerk bewonderen met daarachter het oude kerkhof, met het rijksmonument de Calvarieberg. Of ontdek hoe kunst en natuur elkaar ontmoeten tijdens één van de kunstroutes. Meer weten over de kunstroutes of de kunst, raadpleeg dan de website van Kunststichting Rooi.

Het Roois Kultuur Kontakt is een stichting die kunst, cultuur en creativiteit probeert te bevorderen voor de inwoners van Meijerijstad met in het bijzonder de inwoners van Sint-Oedenrode. De stichting organiseert tentoonstellingen in cultureel centrum Mariendael, die gratis te bezoeken zijn. Verder verzorgt zij lezingen op het gebied van literatuur en vinden er op zondag regelmatig koffieconcerten plaats. Raadpleeg de website van RKK voor het volledige programma of bezoek de  uitagenda van BezoekSint-Oedenrode!.nl

Ook een bezoek aan de tuin rond Kasteel Henkenshage of Museum van Brabantse Mutsen in het Sint-Paulusgasthuis is de moeite waard. Door het jaar heen zijn er diverse muziekevenementen in het dorp, zoals RooiLive, Rooi vol Koren en Rooi Swingt.

Museum van Brabantse mutsen en poffers

Kasteel Henkenshage

Smederijmuseum H.J. van de Kamp

Jukeboxenmuseum

Hoeve Strobol

 

Kom kijken en meedoen! Hoeve Strobol is tijdens het jaarlijkse oogstfeest omgetoverd tot een decor van vroegere tijden. Je krijgt een indruk van het vroegere boerenbestaan, zoals graan maaien, en dorsen of broodbakken in de houtoven. De bonte mengeling van ijverige boeren, kwieke ambachtslieden en hartveroverende acteurs, maakt dit oogstfeest tot een interessante beleving. Je kunt ook een afspraak maken voor een rondleiding door de hoeve. Bert en Annie Verbakel nemen je mee terug in de tijd en vertellen je leuke anekdotes. 

Bezoek Hoeve Strobol