Recreatiegebied Vlagheide ligt middenin de driehoek van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode en is het hart van Meierijstad. De Vlagheide is ook de poort naar het Nationaal landschap Het Groene Woud. Het gebied ontstond onder meer door de sluiting van de vuilstort Vlagheide, waardoor er een reconstructie van het landelijk gebied ontstond. 

Vlagheide "Gastvrij groen" 
"Gastvrij Groen" is het belangrijkste kenmerk van recreatiegebied De Vlagheide. Hier wisselen open en gesloten gebieden elkaar af en doorkruisen karakteristieke wegen het groene landschap. 

Rondom de Vlagheide zijn er verschillende recreatiemogelijkheden en bezienswaardigheden. Maak een wandeling op de Vlagheide-heuvel en kijk vanaf de top over de prachtige omgeving of laat je informeren over operatie Market-garden in september 1944.

In dit gebied ligt camping Het Goeie Leven, waar kampeerders met gevoel voor smaak en liefhebbers van de overheerlijke Bourgondische keuken hun hart kunnen ophalen. Een bijzondere familiecamping met 60 ruime kampeerplaatsen. Het natuurlijk ingerichte terrein van ruim 4,5 hectare, is omgeven door bossen. De camping organiseert allerlei leuke activiteiten zoals zelf kaas maken, een natuurwandeling met een schaapsherder, een excursie naar de imker en voor de kleintjes: schat zoeken met een metaaldetector. Kom en ontdek het Goeie Leven hier.

Bekijk de mogelijkheden op http://www.verenigingvlagheide.nl/.