Natuurlijk! actief

Wandelen

De paden op, de lanen in. Vooruit met flinke passen. Trek je wandelschoenen aan en ontdek Sint-Oedenrode met de benenwagen. Het dorp is omgeven door verschillende ommetjes die banen door de prachtige natuurlijkgebieden en het historische dorp. Download de app en je vindt direct enkele inspirerende wandelroutes. Veel wandelplezier!

Kanoën op de Dommel

Ontdek het uiterzonderlijke landschap per kano.U kunt reserveren bij Dommelzicht Kanoverhuur en Trefpunt voor sport en recreatie

Vanuit Dommelzicht bent u in 10 minuten in Son en Breugel. Hier vertrekt u in een Canadese kano en vaart u over de Dommel door het Rooise landschap. Na ongeveer 2½ uur komt u weer aan bij Dommelzicht. In een Canadese kano is plaats voor 2 á 3 personen. Zo kunnen kleine kinderen mee in de kano zonder dat zij zelf hoeven te peddelen. De kosten zijn € 26,- per kano. Om uw kanotocht te reserveren kunt u contact opnemen met Pleun Hulsen, nummer: 06-48429643 of info@dommelzicht.nl.

 

 

Fietsen

Voor de liefhebbers hebben we een aantal bijzondere routes uitgestippeld, die je meenemen door het prachtige landschap.

Solexen

Lekker rijden over de fijne landweggetjes door het mooie Brabantse landschap. Op en top genieten van het solex-gevoel. 

Natuurpoort Vresselse hut

Natuurpoort De Vresselse Hut in het buitengebied van Sint-Oedenrode is hét startpunt voor een prachtige wandel- of fietstocht.

Het Dommeldal

Het Dommeldal ligt tussen de bebouwde kom van Boxtel en Sint-Oedenrode. De naam Dommel is waarschijnlijk een afgeleide van ‘dodde’ (riet) of ‘dud’ (moeras). Net over de grens in België, stroomt bij Borkel, de Dommel Nederland binnen en verenigt zich in Den Bosch met de Aa tot de Dieze, die uitmondt in de Maas. Van bron tot monding is de Dommel 95 kilometer lang. Het gebied bestaat uit beemden, bolle akkers en bosjes. De beemden zijn wei- en hooilanden. Verder van de beek af liggen op de hogere gronden bolle akkers. Deze zijn al eeuwen als landbouwgrond in gebruik. Kortom, kom en ontdek het Dommeldal in en rondom Natuurlijk! Sint-oedenrode.

Bekijk hier alles over de natuur in Sint-Oedenrode