Nationaal Landschap

Sint-Oedenrode is gelegen in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Het Groene Woud, in de stedendriehoek 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg, is van iedereen en voor iedereen. Het uitgestrekte gebied van Het Groene Woud biedt een honderdtal mogelijkheden voor een dagje weg. Het is er rustig en groen en de variatie aan natuur, landschap en cultuur is groot. Heerlijk om erop uit te trekken met het hele gezin, met de familie, lekker alleen of met z'n tweeën. Ga wandelen, fietsen, skaten, paardrijden, ballonvaren of zelfs kanoën. Iedere keer is er weer iets nieuws te ontdekken in Het Groene Woud. Het Groene Woud verrast en is altijd dichtbij, gewoon bij jou om de hoek!

Verken het gebied te voet of met de fiets

Verken Het Groene Woud te voet of met de fiets; een wandeling of fietstocht door Het Groene Woud mag absoluut niet ontbreken tijdens je bezoek. Het Groene Woud biedt een grote verscheidenheid aan natuur: 21 natuurgebieden met elk een eigen karakter. Weet je niet waar te beginnen? Laat je inspireren!

Proef de lekkerste producten

Laat je verleiden door de lekkerste Brabantse producten. Kun jij de verleiding weerstaan?

Eeuwenoude cultuur en geschiedenis

Het Groene Woud is rijk aan cultuurhistorie. Wist je dat in de verschillende kernen nog veel kerken, kapellen, kloosters, boerderijen, torens, molens en bakhuisjes te vinden zijn?

Eropuit met het hele gezin

Speciaal voor kinderen zijn er in Het Groene Woud heel veel avonturen te beleven! Je kunt er klauteren, spelen én bijzondere dieren en planten ontdekken.

Ontdek alle highlights

In Het Groene Woud is van alles te zien én te beleven. Maak een frisse neuswandeling en ga op verkenning door de natuur of maak kennis met de verschillende dorpskernen.