Sint-Oedenrode maakt sinds 01-01-2017 deel uit van de gemeente Meierijstad met 13 kernen/kerkdorpen. De oorspronkelijke gemeente Sint-Oedenrode heeft vier bijzondere kernen: Sint-Oedenrode, Boskant, Nijnsel en Olland. Boskant ligt middenin het prachtige populierenlandschap van De Scheeken en ook rondom Nijnsel vind je verschillende prachtige natuurgebieden. In Olland vind je nog die typische Brabantse gastvrijheid terug. Kortom: het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze knusse, gezellige dorpjes.

Boskant

Het gezellige en gastvrije Boskant is een kerkdorp van Rooi. Het ligt midden in het prachtige populierenlandschap van De Scheeken. Een plek met groene woonkwaliteiten en gemeenschapszin in een door mensenhanden gemaakt landschap. Een plek waar iedereen zich meteen thuis voelt, omdat de Boskanter zijn mooie omgeving graag met anderen wil delen....

Nijnsel

Nijnsel is een kerkdorp van de gemeente Sint-Oedenrode en telt rond de 2.600 inwoners. Ten oosten en ten noorden van Nijnsel ligt het Dommeldal. Aan weerszijden daarvan liggen enkele oude akkers met esdekgronden. Verder naar het westen ligt een heide-ontginning: de Rooise Heide. Ten oosten van de Dommel zijn verschillende prachtige natuurgebieden te vinden.

Olland

Olland is een klein dorp dat onderdeel is van Sint-Oedenrode. Het ligt in het Dommeldal, met in de directe omgeving natuurgebied De Geelders. Fiets je Rondje Sint-Oedenrode strijk dan tijdens deze route neer op het terras van Café D’n Toel of van de Dorpsherberg en geniet van een goeie kop koffie. Het is goed toeven in Natuurlijk! Sint-Oedenrode.